perjantai 1. heinäkuuta 2011

Hidas nopeus

Voiko nopeus olla hidas? Eikö hitaus ole etenijän ominaisuus? Entä voiko kauneus olla ruma vai onko ainoastaan kauneuden kantaja ruma?

Tätä filosofoin lukiessani heinäkuun Yhteishyvän nojapyöräjuttua, josta ote yllä.

9 kommenttia:

 1. Kauneus on abstrakti käsite.

  Nopeus (lat. velocitas, tunnus v) ilmoittaa tietyssä ajassa edetyn matkan pituuden ja suunnan. Nopeuden yksikkö on SI-järjestelmässä m/s eli metri sekunnissa.

  Nopeus on fysiikassa vektorisuure koska sillä on suuruuden lisäksi suunta. Tosin termiä nopeus käytetään myös vaikka liikkeen suunta ei olisikaan määritelty.

  Sekaannuksen välttämiseksi nopeuden itseisarvosta käytetään termiä vauhti.

  Lähde: Wikipedia

  VastaaPoista
 2. Juu, tämän minäkin tsekkasin. Mutta edelleen, voiko tämä kaikki olla hidasta...?

  VastaaPoista
 3. Nopeus voi olla hidas tai vaikka nopea. Se on suhteellista. Hidas ja nopea voivat olla myös nopeutta kuvaavia termejä esim. laivan nopeudenvalitsimessa.

  Kauneuskin voi olla rumaa. Joku voi olla yleisen kauneuskäsityksen mukaan kaunis, mutta toisen mielestä ruma. Hyvä esimerkki on alipainoiset mallit.

  Enemmän ihmettelen väitettä että "... ajaja istuu mukavasti takakenossa tai lähes selällään. Jalkojen suunta on eteenpäin kohti istuimentasolla tai jopa sen yläpuolella olevia polkimia." Onko tuollainen asento muka mukava?

  VastaaPoista
 4. Selällään istuminen kuulostaa jännittävältä asennolta.

  VastaaPoista
 5. "Hitailla nopeuksilla" särähtää kieltämättä korvaan hieman hullunkurisena ilmaisuna. Kenties sopivampi olisi alhaisilla nopeuksilla tai tuo S:n ehdottama hitaalla vauhdilla.

  VastaaPoista
 6. ...Tai pienillä nopeuksillakin kävisi.

  Tervetuloa Kielikukkaseen myös Facebookisssa! :-)

  VastaaPoista
 7. Tässä artikkelissa on varmasti päästy tavoitteeseen, kun sanoilla leikittelyyn on kiinnitetty huomioita ja siten saatu ihmiset kiinnostumaan erikoisesta nojapyörästä ja juuri tuosta selällään istumisesta :)

  VastaaPoista
 8. Tosiaan, ajateltu tyylimoka! :-D

  VastaaPoista